Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Adriana Duţu disparuta!

Noutati august 13, 2012

Părinţii unei tinere în vârstă de 21 de ani, din Cernavodă, au ajuns în pragul disperării, după ce fiica lor, care ar fi trebuit să revină în ţară pe data de 6 august, a dispărut fără urmă. Adriana Duţu este plecată de aproape trei ani în Spania. „În toată această perioadă am păstrat legătura cu ea, am vorbit cu ea la telefon de două, trei ori pe săptămână. De fiecare dată ne-a dat asigurări că este bine, că nu are de ce să se plângă.

În urmă cu aproape un an ne-a spus că s-a măritat cu un tânăr de 25 de ani, pe nume Ruben, că locuieşte în apropiere de Madrid şi că abia aşteaptă ca şi noi să-l cunoaştem pe acest băiat. În toată această perioadă, noi nu am văzut-o. Acum ar fi trebuit să vină în ţară. Ne-a anunţat că şi-a cumpărat bilet de avion şi că soseşte în România pe data de 6 august”, povesteşte Nicu Duţu, tatăl fetei. Părinţii s-au pregătit pentru sosirea Adrianei, fără să bănuiască ce avea să se întâmple. „Ne-a sunat cu o jumătate de oră înainte de a se urca în avion şi ne-a zis că urmează să treacă prin punctul de control şi că speră ca totul să fie bine. Această afirmaţie ne-a dat foarte mult de gândit, mai apoi, când lucrurile au luat o întorsătură ciudată. Am mers la Bucureşti, la aeroport, pentru a o aştepta, dar ea nu a mai venit… Am încercat să o sunăm, ne-am imaginat că poate a pierdut avionul, însă avea telefonul mobil închis. Asta se întâmpla pe data de 6 august. Până în ziua de azi, situaţia e neschimbată şi nu putem intra în legătură cu ea”, spune Nicu Duţu.

„ERA NELINIŞTITĂ” Părinţii fetei au încercat în zadar să afle de la reprezentanţii aeroportului din Madrid dacă Adriana a întâmpinat probleme la îmbarcare. „Am sunat acolo, dar ne-au zis că acestea sunt date confidenţiale şi că nu ne pot oferi asemenea informaţii. Suntem în ceaţă complet, vă rog să ne credeţi. Nu ştim dacă Adriana a fost oprită în timpul acelui control, nu ştim mai ales de ce se temea atât de tare de acele verificări, de ce ne-a spus că speră ca totul să fie bine. Cine vorbeşte aşa? Cum adică speră să fie bine? Avea ceva de ascuns?”, se întreabă Nicu Duţu.

Tatăl Adrianei spune că şi conversaţiile purtate de tânără pe Messenger, cu verişoara ei, trădează o stare de nervozitate. Într-o discuţie care a avut loc pe data de 20 iulie, aceasta scria: „17 zile… Doamne, ce nervi şi cât stres… să treacă mai repede şi să fie totul bine că, dacă nu, cred că am să mor eu în locul alor mei”. Pe data de 6 august, aceasta scria: „Azi e ziua cea mare… Sper ca totul să iasă bine!”. Tatăl fetei este convins că mesajele respective sunt o dovadă că ceva era în neregulă. „Ce să iasă bine? Eu asta mă întreb! De ce era temătoare şi neliniştită? Nu ştiu ce să mai cred!”, a declarat Nicu Duţu.

După ce a aşteptat în zadar un semn de la fiica lui, bărbatul a depus vineri o reclamaţie la Poliţie. „Sper ca poliţiştii să reuşească să afle ce a păţit Adriana, de ce nu a mai ajuns în ţară şi de ce nu a mai dat niciun semn de viaţă! Ceva dubios probabil s-a petrecut, pentru că dacă se răzgândea pur şi simplu ne suna şi ne spunea de ce nu mai poate ajunge”, a adăugat Nicu Duţu.sursa:telegrafonline.ro

Nu sunt etichete

1270 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei