Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Centrul Cernavodei, zonă de promenadă

Noutati decembrie 13, 2011

De ceva vreme in centrul orasului Cernavoda se lucreaza intens. Zeci de munictori, utilaje, excavatoare, buldoexcavatoare traverseaza zona centrala si lucreaza pana spre lasarea serii. Proiectul de amenajare a acestei zone este amplu si prevede o noua infrastructura de apa canalizare si termoficare cat si realizarea unui spaţiu urban polivalent, reprezentativ, care să reflecte spiritul locului şi în care să se găsească puncte de interes pentru cetăţeni şi turişti.

Era absolut necesar sa se reabiliteze reteaua de canalizare menajera si pluviala, sa se schimbe conducta de apa potabila, sa se extinda reteaua de termoficare. Astfel de lucrari au implicat mult timp si multa forta de munca, deoarece apareau fel de fel de probleme legate de panza de apa freatica, avand in vedere amplasarea orasului, de infiltratiile de apa de la conductele de apa – canalizare foarte vechi, de racordurile la retelele principale si de multe altele. S-a creat un disconfort pentru ca erau santuri, gropi, gramezi de materiale de constructii, noroi, galagie, oprirea circulatiei pe anumite tronsoane, dar acestea s-au terminat si au inceput lucrarile de la suprafata care schimba fata veche a centrului.

In fata primariei s-a construit o fantana arteziana la care s-au facut si primele probe de verificare a functionarii echipamentului tehnic. Rezultatul a fost cu adevarat artistic. Jocurile de lumina si culoare au incantat ochiul celor care erau in trecere. Instalatia fantanii arteziene este formata din 28 jeturi de apa de 2, 4 si respectiv 6 metri inaltime, 28 lampi subacvatice cu leduri si 28 pompe submersibile. Zilele acestea se realizeaza si un pavaj cu piatra cubica de jur imprejurul fantanii arteziene. Cetatenii cernavodeni sunt foarte incantati de lucrarile din fata primariei care incep sa capete contur.

Alte 2 fantani arteziene in cascada, de dimensiuni mai mici au inceput deja sa se construiasca la intrarile in parc. Pentru a pune in evidenta mai bine designul fantanilor, zidurile de la intrarea in parc vor fi reconditionate.

Spatiul verde din fata primariei a fost desfiintat iar gardul verde si pomii de acolo au fost replantati in alte zone din oras. In locul lor au fost plantati 16 copacii decorativi – platani care vor fi pusi in evidenta prin reflectoare de lumina ambientala. Astfel de copaci au fost plantati si de-a lungul zonei centrale.

Va fi reabilitat si sistemului de iluminat public prin dezafectarea stalpilor existenti si montarea prin relocarea unor stalpi noi din fonta, prevazuti cu felinare si montarea de felinare pe fatadele magazinelor centrale.

Se lucreaza la obtinerea unui amplasament continuu din punct de vedere al cotelor de la nivel, prin desfiintarea bordurilor dintre trotuar si zona rutiera si montarea unor pavele ornamentale pentru acces pietonal. Pentru a realiza un centru asemănător oraşelor civilizate, strada Dacia care traversează zona centrală se va transforma într-o esplanadă pietonală, circulaţia carosabilă fiind preluată de străzile paralele cu aceasta.

 

In orice oras din tara sau din Europa, zona centrala este una de atractie si de petrecere a timpului liber, atat pentru locuitorii orasului cat si pentru cei care poposesc in oras fie ca turisti, fie au diverse probleme de rezolvat. Si centrului orasului Cernavoda va arata la fel in cateva luni.

Inca de la instalarea la conducerea orasului, primarul orasului Mariana Mircea si-a stabilit printre obiectivele de dezvoltare ale orasului si crearea unui centru civic asemanator oraselor europene.

Conform unui sondaj de opinie realizat de Primăria oraşului, locuitorii Cernavodei îşi doresc ca zona centrala sa se schimbe, să existe mai multe locuri de plimbare, de petrecere a timpului liber.

(sursa: www.observator.ro)

Nu sunt etichete

821 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei