Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Imaginea Cernavodei

Articol de la Coca referitor la imaginea Cernavodei:

Daca doamna primar va citi vreodata comentariu’ meu, o rog INSISTENT sa nu mai ia decizii atat de ieftine daca tot vrea sa schimbe imaginea orasului, ci sa se orienteze catre calitate, ca ne aduce mai aproape de imaginea unui oras de mana a 3a, decat de unul in dezvoltare.

Cat despre acele copaite pe care distinsa le numeste piscine publice, ar trebui ingropate (o mana de pamant ar trebui sa fie de ajuns ptr. fiecare), si investit intr-o piscina mare (precum cea de la Medgidia) langa gara fluviala unde are suficient teren, si unde ar arata perfect cu o terasa de lemn alaturi, de unde se vor comercializa bauturi, si alte produse de consum pe timp de vara. Iar daca nu vrei sa inoti, ci vrei sa te plimbi cu bicicleta, rolele, sau pur si simplu sa stai pe o banca la umbra unui copac, uitandu-te dincolo de canal, o poti face pe o alee ce-ar putea fi construita de-a lungul canalului din dreptul garii fluviale, pana la pod, si dupa acesta pana unde-ar fi posibil.

O alee din dale de beton, ce ar impiedica, cred, inundarea anumitor terenuri cand nivelul dunarii creste. Imagineaza-ti o alee marginita pe o parte de o balustrada ce ne separa de canal, iar pe cealalta de verdeata, copaci, banci, stalpi de iluminat. Ar fi punctul important de relaxare a orasului, de-a lungul canalului, sa fie amenajat cativa metri in latime fata de alee, adica intre alee si strada portului, o padurice, de-a lungul strazii portului, cu cosuri de gunoi, unde cetatenii s-ar putea strange la gratare de sarbatori (ca romanulilui ii plac gratarele).

Ptr. a fructifica interesul si frumusetea zonei canalului, intre strazile portului si canalului, exista suficient teren ptr. a ridica niste duplexuri, cu balcoane mici, cu balustrada din fier forjat, si usi inalte din sticla, cu vedere la aleea impadurita, si canal, cu garaje, iar calea de acces proprietar s-ar face dinspre canal, urcand niste trepte (ca-n filmele americane) de pe un trotuar cu copaci care ar fi amenajat. Ar fi o vedere de vis, in fata carei sa-ti bei cafeaua dimineata, sau sa urmaresti apusul seara.

De-a lungul strazii canalului ar trebui sa fie amenajat un trotuar, cu copaci, si in locul fostei fabrici de ciment, ar trebui nivelat terenul, si aleea care ar imiedica, cred, inundarea terenului, ar trebui sa poata permite construirea altor blocuri dupa proiecte moderne, pana in imediata vecinatate a bisericii respective noi construita. Imaginea ar fi completata de case construite ordonat, pe terenul centrului colectare fier vechi, care ar fi demolat.

Ptr. a fi acoperita imaginea dealului inalt al zonei fostei fabrici de ciment, s-ar putea planta arbusti cu radacini groase pe verticalitatea sa, iar daca ar si inflori arbustii, imaginati-va in ce frumusete ar transforma zona. As muta centrul de caini comunitari intr-o zona nepopulata. Ar schimba imaginea intregului oras, complet.

In locul pietei vechi (piata faleza) care arata mai rau decat o tabara de comert bastinas, ar fi frumos sa fie construit un centru comercial acoperit de sticla, in jurul unei oaze de verdeata, banci, in care omul s-ar simti invitat sa-si cheltuiasca salariul, fara comentarii.

Centrul comercial ar avea un spatiu de parcare, indicat ar fi la nivel subteran, ca deja ne sufocam de imaginea masinilor parcate peste tot. La cativa metri de centrul comercial, la piciorul podului, ar putea fi o autogara, cu o suprafata intinsa unde toate vehiculele de calatori ar putea stationa.

O autogara cu sala de asteptare calatori, eventual ca-n restul europei ar fi bine sa-ti procuri biletul de la o casa de bilete din interior, cu care sa te imbarci aratandu-l soferului.

Prietenii e-Cernavodei

Ultimele Comentarii

  De pe Blog

  • La închisoare pentru înșelăciune

   de pe noiembrie 5, 2014 - Comentariile sunt închise pentru La închisoare pentru înșelăciune

   La închisoare pentru înșelăciune

   Administratorul unei firme din Cernavodă a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Medgidia la patru ani și zece luni de închisoare, pentru că a emis o filă cec falsă.

   George Marian Gherasim a fost acuzat că pe data de 2 noiembrie 2010, în calitate de administrator al SC EPC SRL, din Cernavodă, a emis către reprezentanţii unei societăți comerciale din localitate o filă cec în valoare de 83.211,29 lei, fără a avea disponibil în cont.

   Totodată, investigatorii au stabilit că suspectul a completat fila cec cu o dată falsă. Mai mult, el a emis documentul deși știa că societatea lui se afla în interdicţie bancară.

   Pe lângă pedeapsa primită pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și emiterea unei file cec având data falsă, Gherasim a primit și o amendă penală în valoare de 2.400 de lei.
   (Sursa: www.telegrafonline.ro)

  • Un Cernavodean şi-a Dedicat Intreaga Exi...

   de pe iulie 31, 2014 - Comentariile sunt închise pentru Un Cernavodean şi-a Dedicat Intreaga Existanţă Pentru a da Viaţă Sculpturilor din Ipsos

   alexandru-burceaIn cazul in care va intrebati, domnul Alexandru Burcea a construit Parcul din fata Hotelului Hollywood. Am avut onoarea sa-i vizitez casa, si am ramas placut surprins de creatiile lui. Tot ce vedeam in jurul meu este facut de el.

   Dar lucrul cel mai impresionant la domnul Burcea este sufletul lui bun si curat. Si familia lui este de asemenea, sufletista. Oameni ca dumnealui arata ca Cernavoda inca mai are valoare.

   Oare ce-i lipseste Cernavodei acum, ca sa avem mai multi oameni ca domul Alexandru Burcea?

  • Inca doi violatori din Cernavoda

   de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

   Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

   violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

   Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

   Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

   În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

   Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

   inchisoare cernavoda

   Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

   Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
   (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

  • Ajutoare Alimentare Pentru Cernavodenii ...

   de pe noiembrie 24, 2013 - Comentariile sunt închise pentru Ajutoare Alimentare Pentru Cernavodenii Nevoiaşi

   alimente-cernavoda-2Masa de Crăciun va fi mai bogată pentru sute de familii de nevoiaşi din Cernavodă!

   Începând de joi, 21 noiembrie, Primăria efectuează distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene. Peste nouă sute de pensionari cu venituri de ce mult 400 de lei şi persoane cu handicap grav şi accentuat, vor fi aşteptate zilnic, între orele 9:00 şi 15:00, la sediul Casei Pionierului pentru a-şi ridica pachetele sociale.

   Anul acesta beneficiarii vor primi din partea Uniunii Europene câte 16 kilograme de făină, 8 kilograme de mălai, 5 litri de ulei, 2 kilograme d zahăr, o cutie de roşii în bulion, una de zacuscă, jumătate de kilogram de paste făinoase şi 2 conserve cu carne.

   Pachetele sociale constau în alimente de bază, care provin din stocurile de intervenţie, potrivit planului European anual de distribuire a ajutoarelor. Pentru judeţul Constanţa s-au alocat în acest an peste 1.000 de tone de făină, aproape 550 de tone de mălai, 45 de tone de paste făinoase, 85 de tone de roşii în suc propriu, aproape 50 de tone de zacuscă, 180 de tone de zahăr, 340 de tone de ulei şi aproape 70 de tone de conserve cu carne de porc.

   Spre deosebire de alte localităţi, la Cernavodă nu există probleme la nivelul distribuirii ajutoarelor iar beneficiarii nu sunt nevoiţi să piardă timp la coadă pentru a-şi ridica produsele.

   Procesul de împărţire a pachetelor sociale se va desfăşura în mod organizat de mai multe echipe ale Direcţiei de Asistenţă Socială, care vor sta la dispoziţia cetăţenilor până la începutul lunii martie 2014. Persoanele internate, sau cu probleme de locomoţie, vor primi ajutoarele la domiciliu.
   (sursa:www.primaria-cernavoda.ro)