Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Problema deseurilor din Cernavoda

Scrisoare primita in exclusivitate de la Consiliul Director AGIA Cernavoda (Asociatia „Ganditorul in Actiune” ), in legatura cu problema deseurilor din Cernavoda zona str. Pinilor, Edile:

Tocmai ne pregateam sa sesizam Primariei o problema similara din Str. Pinilor (adresa nr.184, in curs de expediere).

Noile rampe de gunoi, conform programului in curs al Primariei, pentru colectarea selectiva a gunoiului, nefiind finalizate, a dus la situatii deosebit de neplacute, prin imprastierea gunoiului datorita cainilor vagabonzi, dar si datorita diverselor persoane “cautatoare de comori” din gunoi…

Ar fi necesare masuri urgente de imprejmuire (fie si temporara) a actualelor (vechilor) recipiente de colectare gunoi, pana la implementarea/amplasarea noilor tomberoane de gunoi, de colectare selectiva, pentru a limita imprastierea gunoiului, cat si cresterea apreciabila a riscurilor pentru sanatate.
Din pozele (din 11.04.10) anexate prezentei, rezulta clar situatia si riscurile mentionate mai sus.

Dorim sa precizam ca problema “imprastierii” gunoiului in jurul rampelor de gunoi este destul de “traditionala”, din pacate in Cernavoda. Si aceasta in cele mai multe cazuri din cauza edililor care fie nu asigura golirea la timp a recipientelor, fie din motivele expuse mai sus.

Am sesizat Primaria in repetate randuri, inca din 2005 asupra acestor aspecte insa prea putin s-a facut (vedeti adresele anexate cu poze – in care se regaseste din nou si zona Edile-Stadion…).

Ar trebui eventual sa se urgenteze finalizarea proiectului noilor rampe cu tomberoane de colectare selectiva, un proiect demarat in legislatura trecuta, si cu finantare de la UE, dupa cum stim…… sau nu mai sunt bani?!!

AGIA a propus inca din 2004 un program de recuperare/reciclare deseuri, bazat pe experiente similare din tari ale UE (materialul Reciclarea-rev.4), insa Primaria a spus doar “multumesc pentru sugestii” si a preferat sa astepte fonduri UE, in loc sa demareze un program propriu cu fonduri proprii, chiar daca demarajul era mai greu si mai lent. Oricum astazi am fi fost in alta situatie….

Trebuie sa ne ajutam singuri, noi cetatenii acestui oras: sa punem si umarul la ceva voluntariat, dar si sa cerem reprezentantilor locali alesi si-si faca datoria, prin mijloace democratice.

Daca ne adunam mai multi cetateni am putea merge in bloc, la urmatoarea sedinta a Consiliului Local si sa fortam luarea unor masuri urgente si severe pentru cei care nu–si fac datoria din cadrul Primariei/gospodariei comunale.

Sau stiu eu? Poate ar trebui sa revenim la metodele stravechi in care unii gunoieri particulari, contra unei taxe modice, treceau cu carutele pe la portile oamenilor si colectau gunoiul….. Dar poate nu mai sunt carute, cai…

Cu stima,
H.Mocanu
Membru in Consiliul Director AGIA

Prietenii e-Cernavodei

Ultimele Comentarii

  De pe Blog

  • La închisoare pentru înșelăciune

   de pe noiembrie 5, 2014 - Comentariile sunt închise pentru La închisoare pentru înșelăciune

   La închisoare pentru înșelăciune

   Administratorul unei firme din Cernavodă a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Medgidia la patru ani și zece luni de închisoare, pentru că a emis o filă cec falsă.

   George Marian Gherasim a fost acuzat că pe data de 2 noiembrie 2010, în calitate de administrator al SC EPC SRL, din Cernavodă, a emis către reprezentanţii unei societăți comerciale din localitate o filă cec în valoare de 83.211,29 lei, fără a avea disponibil în cont.

   Totodată, investigatorii au stabilit că suspectul a completat fila cec cu o dată falsă. Mai mult, el a emis documentul deși știa că societatea lui se afla în interdicţie bancară.

   Pe lângă pedeapsa primită pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și emiterea unei file cec având data falsă, Gherasim a primit și o amendă penală în valoare de 2.400 de lei.
   (Sursa: www.telegrafonline.ro)

  • Un Cernavodean şi-a Dedicat Intreaga Exi...

   de pe iulie 31, 2014 - Comentariile sunt închise pentru Un Cernavodean şi-a Dedicat Intreaga Existanţă Pentru a da Viaţă Sculpturilor din Ipsos

   alexandru-burceaIn cazul in care va intrebati, domnul Alexandru Burcea a construit Parcul din fata Hotelului Hollywood. Am avut onoarea sa-i vizitez casa, si am ramas placut surprins de creatiile lui. Tot ce vedeam in jurul meu este facut de el.

   Dar lucrul cel mai impresionant la domnul Burcea este sufletul lui bun si curat. Si familia lui este de asemenea, sufletista. Oameni ca dumnealui arata ca Cernavoda inca mai are valoare.

   Oare ce-i lipseste Cernavodei acum, ca sa avem mai multi oameni ca domul Alexandru Burcea?

  • Inca doi violatori din Cernavoda

   de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

   Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

   violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

   Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

   Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

   În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

   Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

   inchisoare cernavoda

   Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

   Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
   (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

  • Ajutoare Alimentare Pentru Cernavodenii ...

   de pe noiembrie 24, 2013 - Comentariile sunt închise pentru Ajutoare Alimentare Pentru Cernavodenii Nevoiaşi

   alimente-cernavoda-2Masa de Crăciun va fi mai bogată pentru sute de familii de nevoiaşi din Cernavodă!

   Începând de joi, 21 noiembrie, Primăria efectuează distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene. Peste nouă sute de pensionari cu venituri de ce mult 400 de lei şi persoane cu handicap grav şi accentuat, vor fi aşteptate zilnic, între orele 9:00 şi 15:00, la sediul Casei Pionierului pentru a-şi ridica pachetele sociale.

   Anul acesta beneficiarii vor primi din partea Uniunii Europene câte 16 kilograme de făină, 8 kilograme de mălai, 5 litri de ulei, 2 kilograme d zahăr, o cutie de roşii în bulion, una de zacuscă, jumătate de kilogram de paste făinoase şi 2 conserve cu carne.

   Pachetele sociale constau în alimente de bază, care provin din stocurile de intervenţie, potrivit planului European anual de distribuire a ajutoarelor. Pentru judeţul Constanţa s-au alocat în acest an peste 1.000 de tone de făină, aproape 550 de tone de mălai, 45 de tone de paste făinoase, 85 de tone de roşii în suc propriu, aproape 50 de tone de zacuscă, 180 de tone de zahăr, 340 de tone de ulei şi aproape 70 de tone de conserve cu carne de porc.

   Spre deosebire de alte localităţi, la Cernavodă nu există probleme la nivelul distribuirii ajutoarelor iar beneficiarii nu sunt nevoiţi să piardă timp la coadă pentru a-şi ridica produsele.

   Procesul de împărţire a pachetelor sociale se va desfăşura în mod organizat de mai multe echipe ale Direcţiei de Asistenţă Socială, care vor sta la dispoziţia cetăţenilor până la începutul lunii martie 2014. Persoanele internate, sau cu probleme de locomoţie, vor primi ajutoarele la domiciliu.
   (sursa:www.primaria-cernavoda.ro)