Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Copii Inchisi in Beci in Gradinitele din Cernavoda

Noutati octombrie 26, 2013

gradinita4E bine sa bati sau sa pedepsesti un copil? Poate intamplarea de la Gradinita nr.4 din Cernavoda ne poate invata ceva despre asta.

O problemă mai puţin recunoscută public în învăţământul românesc devine, din nou, de actualitate. E vorba de pedepsele uneori barbare practicate de unele cadre didactice sau de persoane care au în grijă copii.

Deşi adulţii, mai ales cei din învăţământ, ar trebui să fie modele de comportament pentru cei mici, în anumite situaţii de stres ei întrec orice măsură, folosind viole

nţa, fie verbală, fie fizică, sau încercând să-i educe pe cei mici prin pedepse greu de imaginat pentru un om normal. Ei nu realizează că încalcă flagrant drepturile copiilor şi că riscă să-i dezumanizeze pe viaţă.

CLIPE DE COŞMAR

Printr-o pedeapsă ce întrece orice imaginaţie a trecut, marţi, şi Kevin Gaye Weiss – un băieţel de nici patru ani, de la Grădiniţa nr. 4 cu program prelungit din Cernavodă, structură ce aparţine Şcolii Gimnaziale nr. 4 „ Mircea Eliade”. Mama sa, Ramona Teodora Cristea, a povestit îngrozită că băiatul ei a fost închis, în timpul programului, în beciul şcolii de către „o doamnă înaltă” (nu ştie dacă e vorba de educatoare sau de o îngrijitoare – n.r.), într-un mediu umed şi fără lumină naturală.

baietel

Ea a relatat clipele de coşmar prin care a trecut cel mic: „Copilul era foarte palid, foarte speriat. A spus că a fost închis după o uşă albastră, în beciul grădiniţei”. Kevin i-a spus mamei că doamna l-a pedepsit pentru că „s-a purtat obraznic”. „A ţipat, a plâns şi a stat mai multă vreme închis acolo”, a povestit mama sa, vizibil afectată de trauma prin care a trecut fiul său. Imediat, a sunat-o pe educatoare să-i ceară explicaţii, însă nu a primit clarificările de care avea nevoie. „La început, educatoarea mi-a spus să stau liniştită că nu l-a închis nimeni în niciun beci, dar problema este gravă şi trebuie să discutăm dimineaţă.

A spus că s-ar fi bătut cu un alt copilaş. A doua zi de dimineaţă, când am fost la educatoare, mi-a adus doar critici la adresa băiatului”, a mai spus mama prichindelului, adăugând că mai sunt mămici care au povestit că şi copiii lor ar fi „beneficiat” de un tratament similar. Psihologii spun că ceea ce i s-a întâmplat copilului reprezintă un abuz şi acesta ar putea rămâne cu sechele întreaga viaţă.

„PENTRU COPIL A FOST O EXPERIENŢĂ TRAUMATIZANTĂ ŞI ARE NEVOIE DE TERAPIE. ABUZUL PRIN CARE A TRECUT I-AR PUTEA SCĂDEA STIMA DE SINE ŞI EL AR PUTEA ADOPTA ROL DE „VICTIMĂ” TOATĂ VIAŢA”, A DECLARAT PSIHOLOGUL CRISTINA DINCU.

VINOVATUL AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

Mama lui Kevin a decis că situaţia în care s-a aflat copilul său trebuie să ajungă şi la „urechile” autorităţilor îndreptăţite să ia măsuri pentru ca niciun copil să nu mai păţească aşa ceva. Ea s-a adresat deopotrivă Poliţiei Oraşului Cernavodă, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Primăriei Cernavodă şi conducerii Şcolii Şcolii Gimnaziale nr. 4 „ Mircea Eliade”. Toate instituţiile sesizate au declanşat ample anchete.

AU ÎNCEPUT CERCETĂRILE

Ieri au şi început cercetările. Poliţiştii au luat amprente, iar angajaţi ai Primăriei Cernavodă au discutat cu dascălii instituţiei. La rândul său, directorul Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade” nr. 4, Alexandrina Nuţu, a declarat că ancheta unităţii va dovedi dacă băiatul a fost închis sau nu în beci. „Ca director, nu mi se pare normal ca un copil să fie închis în beci. Nu este o metodă. Copiii primesc drept pedepse acele bulinuţe de culori diferite şi altele care sunt stabilite cu părinţii, în şedinţe.

Dacă cineva a greşit, o să răspundă”, a declarat directorul. Şi în cadrul ISJ a fost declanşată o anchetă, potrivit inspectorului general şcolar al ISJ, prof. Răducu Popescu. Dacă se va stabili că băiatul a fost ţinut în beci, fie că este vorba despre îngrijitoare, fie de educatoare, persoana în cauză riscă să rămână fără loc de muncă.

CE AU DESCOPERIT INSPECTORII

Ieri, la instituţia şcolară s-a deplasat şi o comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, care a discutat cu cadrele didactice, cu îngrijitoarele şi cu părinţii. Inspectorii ISJ au stat mai bine de câteva ore pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

„Trebuie să ştie toată lumea că această sesizare are un istoric. Adică o serie de lucruri care s-au petrecut şi înainte. Un copil mai năzdrăvan… Poate o comunicare mai puţin bună între educatoare şi părinţi. Cu siguranţă, există o serie de lucruri care se pot regla în acest demers”, a declarat inspectorul de specialitate din cadrul ISJ, Irinela Nicolae. Totodată, şi poliţiştii s-au deplasat din nou la faţa locului, pentru a cerceta subsolul instituţiei. Ei au găsit un spaţiu întunecat, unde erau depozitate materiale pentru curăţenie, fiind găsit şi un scăunel în care se presupune că ar fi fost ţinuţi copiii obraznici.

Inspectorii ISJ aşteaptă rezultatele anchetei efectuate de poliţiştii din Cernavodă pentru a face publice concluziile. La rândul său, mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, spune că băiatul ei are nevoie de consiliere de specialitate pentru a trece peste trauma suferită şi se gândeşte serios să-l mute la o altă grădiniţă, pentru că nu vrea să se răzbune cineva pe el. „Nu am primit ameninţări directe, însă mama unui coleg mi-a spus că educatoarea se plânge că am făcut de râs grădiniţa”, a mai spus mama, îngrijorată.

Amintim că Ramona Teodora Cristea a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, şi a solicitat autorităţilor să se ia măsurile care se impun în astfel de situaţii.
(sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Nu sunt etichete

1925 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei