Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Doar 10% promovabilitate la Bac

Noutati septembrie 6, 2011

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a adus un nou val de tristeţe în rândul absolvenţilor clasei a XII-a care sperau ca, măcar acum, să-şi obţină diploma de Bac. Candidaţii care au susţinut sesiunea din toamnă au reuşit „performanţa” de a obţine catastrofalul procent de promovabilitate de 15,5% (după centralizarea a 90% din datele parvenite de la inspectoratele şcolare din ţară).

La nivelul judeţului nostru, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, din 2.292 de elevi prezenţi în sălile de examen, doar 245 (10,69%) au reuşit să obţină medii finale peste şase, fiind declaraţi promovaţi.

La această sesiune, 21 de candidaţi au fost prinşi în timp ce încercau să copieze, fiind eliminaţi din sălile de examen. Ei vor putea susţine Bac-ul abia în vara lui 2013. Procentul de promovabilitate, de nici 11%, plasează judeţul nostru pe ultimele locuri la nivel naţional, după ce, în vară, am fost pe locul trei, cu aproape 58% promovabilitate. „Cred că au picat toţi din clasă, din ce am văzut până acum. Nu are rost să mai vii până aici, că ai picat şi tu”, i-a transmis telefonic, unui coleg, un candidat care a susţinut examenul la Colegiul Tehnic Energetic din Constanţa.

„NE VEDEM LA ANUL” La centrul de examinare de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, pe listele cu numele celor 415 candidaţi, cu greu reuşeai să găseşti zece promovaţi. „Asta e, ne vedem la anul”, se încurajau candidaţii. Mai trist este faptul că aceleaşi procente riscă să se repete şi în anii următori, în condiţiile în care învăţământul obligatoriu este de zece clase, iar la liceu, în această vară au fost admişi candidaţi cu note de 2 şi 3.

 

CA DE FIECARE DATĂ, CANDIDAŢII CARE NU AU PROMOVAT AU GĂSIT ALT VINOVAT PENTRU EŞECUL LOR: DIFICULTATEA SUBIECTELOR ŞI PREZENŢA CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE DIN SĂLILE DE EXAMEN

 

Mulţi dintre cei înscrişi să susţină examenul în toamnă mizau pe subiecte mai uşoare decât cele de la sesiunea din vară. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a avertizat însă pe tineri să nu se aştepte la indulgenţă din acest punct de vedere. Reprezentanţii inspectoratelor şcolare spun că procentul extrem de scăzut al celor care au promovat examenul se explică şi prin numărul mic al candidaţilor care au venit la şedinţele de pregătire de dinaintea examenului. În judeţul Constanţa, doar un pic peste o sută de candidaţi s-au prezentat la meditaţiile oferite gratuit de ISJ.

 

ELEVII NEMULŢUMIŢI DE REZULTATELE OBŢINUTE AU PUTUT DEPUNE CONSTESTAŢII, IERI, ÎN INTERVALUL 16.00 – 20.00. ACESTEA VOR FI CORECTATE ÎN PERIOADA 5-6 SEPTEMBRIE, REZULTATELE FINALE URMÂND SĂ FIE AFIŞATE PE 7 SEPTEMBRIE

REACŢII Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Mariana Becic, este de părere că rezultatele slabe din sesiunea a doua a Bacalaureatului demonstrează că acest examen trebuie să devină unul diferenţiat şi că tinerii care nu au reuşit să promoveze nici în sesiunea a II-a vor trebui integraţi cât mai repede în câmpul muncii.

„Aceste rezultate ne spun că trebuie să lucrăm cu ministerul, şi ministerul să vină în dialog cu oameni care se pricep la învăţământ. Trebuie să fie un Bac pentru liceele tehnice şi unul pentru liceele teoretice”, a explicat Becic. Sesiunea a doua a Bac-ului 2011 nu a adus nicio îmbunătăţire miraculoasă a rezultatelor liceenilor, iar preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună, consideră că acesta este un semnal că este nevoie de o analiză a sistemului de învăţământ, în general, şi a celui în care se dă acest examen, în particular.

„Trebuie făcută o analiză a cauzelor care au dus la asemenea rezultate. Fiecare trebuie să privească în ograda lui, să nu ne acuzăm reciproc. Declaraţiile ministrului nu ar trebui să fie constatări, ci să facă o analiză pentru că el conduce sistemul. De vină suntem toţi: atât sistemul gestionat de Ministerul Educaţiei, cât şi părinţii, care nu neapărat că nu se implică în parteneriatul cu şcoala, dar uneori nu sunt lăsaţi să se implice”, a adăugat Gună.
(sursa: www.telegrafonline.ro)

Nu sunt etichete

772 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei