Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Nouă arestări în cazul braconajului de la Cernavodă

Noutati octombrie 14, 2012

Audierile în cazul vânătorilor italieni acuzaţi de braconaj au durat până în zorii zilei de vineri, când nouă din cele 20 de persoane escortate la Parchet au fost reţinute pe bază de ordonanţă. Printre acestea se numără şeful Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Constanţa, Dănuţ Vasile Miron, paznicii de vânătoare, Iulian Ţăranu, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu şi Popa Florin, gazda de vânătoare Aurelian Pană, organizatorul italian Luigi Zgobba şi doi complici de-ai săi, Daniele Quattrociochi şi Giovanni Piantini.

După câteva ore petrecute după gratii, cei nouă au fost prezentaţi, vineri după-amiază, magistraţilor Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, complicitate la participaţie improprie la braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată. Aseară, judecătorii au emis pe numele celor nouă suspecţi mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

1.500 DE EURO SEJURUL DE VÂNĂTOARE

Potrivit anchetatorilor, Luigi Zgobba aducea de mai mulţi ani italieni în ţara noastră pentru vânătoare, participanţii plătind câte 1.500 de euro pentru un sejur. În baza unor informaţii deţinute de poliţiştii din Capitală potrivit cărora la Cernavodă se organizau vânători ilegale, s-a dispus începerea filajului, care s-a derulat timp de mai multe luni. Ancheta a scos la iveală zeci de nereguli. Conform procurorilor, cele 25 de puşti de vânătoare au fost închiriate de Zgobba de la AJVPS Constanţa, deşi legea spune că o persoană fizică nu poate închiria decât o singură armă cu condiţia dovedirii calităţii de vânător, a autorizaţiei de armă, iar în caz de participare la vânătoare trebuie să prezinte permisul special de vânat valabil pe o durată echivalentă cu durata participării la vânătoare.

Mai mult, potrivit anchetatorilor, puştile şi muniţia nu erau depozitate conform normelor legale de securitate, într-un spaţiu special amenajat, ele fiind găsite în camerele de hotel şi în maşinile italienilor. În urma descinderilor efectuate joi dimineaţă la Hotelul Yahoo Best şi Domneasca, unde erau cazaţi italienii, anchetatorii au descoperit 30 de arme, 7.000 de cartuşe, dar şi 1.000 de păsări vânate, păstrate la congelator. Procurorii au stabilit că italienii aveau autorizaţii de vânătoare, care însă erau necompletate. Ei semnaseră autorizaţiile numai în dreptul rubricii de “semnătură pentru instruire”, fără a fi menţionate cantităţile de vânat recoltat şi dacă acesta a fost preluat de către vânător.

Mai mult, surse din cadrul anchetei spun că cele 1.000 de păsări găsite sunt doar o parte din “prada” vânătorilor, iar restul, a căror cantitate nu a putut fi stabilită, cel mai probabil, au fost transportate în Italia şi vândute ca produse Eco. Potrivit anchetatorilor, Zgobba şi cei doi complici ai săi i-au indus în eroare pe vânătorii italieni, cărora le-au dat impresia că în schimbul celor 1.500 de euro plătiţi pot vâna câte păsări doresc.

ABUZ ÎN SERVICIU

Ancheta s-a complicat în momentul în care oamenii legii au verificat documentele AJVPS Constanţa. Conform anchetatorilor, fiecare închiriere de arme şi muniţie trebuia înregistrată într-un registru, însă au avut surpriza să descopere că acesta nu mai era completat din anul 2006. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celor patru paznici de vânătoare, anchetatorii au descoperit alte 18.000 de cartuşe.

Procurorii au stabilit că cel care le-a dat muniţia paznicilor a fost Miron, fără a o înregistra în vreun registru. Mai mult, potrivit oamenilor legii, Miron i-a dat şi gazdei de vânătoare, Aurelian Pană, 5.500 de cartuşe, iar acesta la rândul lui le-a livrat unui alt grup de italieni. Conform anchetatorilor, tariful pentru o zi de vânătoare este de 50 de euro, iar fiecare cartuş costă 0.3 euro, bani care au intrat în buzunarul celor de la AJVPS Constanţa.
(sursa: www.telegrafonline.ro)

Nu sunt etichete

1138 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei