Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Şeful Poliţiei Cernavodă a fost concediat

Noutati octombrie 30, 2013

Motivele Concedierii

ŞeE.Nicolaeful Poliţiei Cernavodă, cms. şef Emilian Nicolae, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa pentru o perioadă de trei luni.

Reprezentanţii IPJ Constanţa susţin că această măsură a fost luată pentru că şefului Poliţiei Cernavodă i-a fost retras certificatul emis de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) care îi permitea accesul la documente clasificate, lucru care, aşa cum susţin reprezentanţii Poliţiei constănţene, îl face pe Emilian Nicolae incompatibil cu funcţia.

Referitor la motivele care au stat la baza retragerii accesului la documente secrete, reprezentanţii IPJ Constanţa nu au dat nicio declaraţie.

Deşi, potrivit unor surse, demiterea ar avea legătură cu fapte de corupţie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa nu au confirmat şi nici nu au infirmat dacă punerea la dispoziţie a cms. şef Emilian Nicolae a venit ca urmare a unei anchete aflate în derulare.

Aceleaşi surse spun că măsura retragerii accesului la documente secrete ar fi fost luată după ce ofiţeri ai DGA ar fi găsit documente cu caracter secret, altele decât cele care fac obiectul atribuţiilor de serviciu, în biroul cms. şef Emilian Nicolae.

Interimarul de serviciu

Interimatul la comanda Poliţiei Cernavodă va fi asigurat de insp. pp. Alexandru Dică, fost şef al Biroului Rutier Medgidia, care doar ce fusese împuternicit, pe 17 octombrie, la comanda Poliţiei Murfatlar.

Decizia a fost luată pentru că poliţistul ar cunoaşte zona. „Având în vedere că insp. pp. Alexandru Dică este din Medgidia şi cunoaşte specificul zonei din punct de vedere operativ, Consiliul de Conducere al IPJ Constanţa a decis numirea sa la comanda Poliţiei Cernavodă.

La Murfatlar, interimatul va fi asigurat de cms. şef Cristian Laurenţiu Manolache, din cadrul Secţiei 1 Constanţa“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, insp. pp. Carmen Şerbănescu.

Destituit pentru a doua oara

Cms. şef Emilian Nicolae a mai fost destituit de la comanda Poliţiei Cernavodă şi în urmă cu doi ani. Atunci, măsura a fost luată după ce, în septembrie 2010, Corpul de Control al Poliţiei Române a efectuat o serie de verificări la Poliţia din Cernavodă.

În urma raportului întocmit, Consiliul de Disciplină al Poliţiei Române a decis, la începutul lunii mai din 2011, eliberarea din funcţie a cms. şef Emilian Nicolae, motivul fiind managementul defectuos.

Două luni mai târziu, cms. şef Emilian Nicolae s-a întors la comanda Poliţiei Cernavodă, după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au suspendat executarea ordinului Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care era demis din funcţie.

Cms. şef Emilian Nicolae, urmărit penal de DNA

Deşi conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa a negat că motivul demiterii din funcţie a şefului Poliţiei Cernavodă, cms. şef Emilian Nicolae, ar fi legat de anchetarea lui pentru fapte de corupţie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Constanţa au confirmat, ieri, că au început urmărirea penală împotriva lui Emilian Nicolae pentru trei capete de acuzare.

Potrivit DNA Constanţa, cms. şef Emilian Nicolae este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecinţă obţinerea de către funcţionarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la această infracţiune şi nerespectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Procurorii anticorupţie spun că au date şi indicii temeinice care arată că fostul şef al Poliţiei Cernavodă „şi-a însuşit în mod fraudulos şi a deţinut la domiciliu, în original sau în copie, numeroase înscrisuri clasificate drept secret de serviciu şi înscrisuri neclasificate, utilizate exclusiv în activitatea de cercetare penală a organelor poliţiei judiciare şi nedestinate publicităţii, precum şi formulare tipizate necompletate, utilizate de către organele de poliţie”.

De asemenea, cms. şef Nicolae este suspectat că a luat acasă, în mod ilegal, două recipiente conţinând produs petrolier, care erau probe într-un dosar penal. El mai este acuzat că a deţinut şi a folosit, în interes personal, două autovehicule şi 75 litri de produse petroliere, toate aceste bunuri aparţinând IPJ Constanţa. Iar şirul ilegalităţilor comise de cms. şef Nicolae nu s-a oprit aici.

Internat in spital

Conform DNA, Emilian Nicolae a deţinut legal două arme de vânătoare, un pistol marca „Glock” şi muniţiile aferente, pe care însă nu le-a depus la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de port şi folosire armă, în condiţiile în care respectivul permis nu fusese vizat în termenul prevăzut de lege.

Mai mult, oamenii legii spun că au descoperit la domiciliul lui Nicolae o cantitate de muniţie mai mare decât cea prevăzută de lege, precum şi muniţie necorespunzătoare armelor personale de vânătoare. Procurorii mai spun că fostul şef al Poliţiei Cernavodă i-ar fi determinat pe reprezentanţii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa să-şi încalce atribuţiile de serviciu.

El este acuzat că le-ar fi cerut acestora să-i elibereze atât lui, cât şi fiului său noi permise de armă, fără să depună toate documentele necesare şi fără să plătească taxele aferente. Cms. şef Emilian Nicolae a fost înştiinţat oficial despre aceste acuzaţii. În prezent, el se află internat într-un spital din Bucureşti, din cauza unor probleme de sănătate.
(sursa:www.telegrafonline.ro)

Nu sunt etichete

1830 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei