Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare

Dosar penal pentru fiul fostului primar Hânsă de la Cernavodă

Noutati octombrie 12, 2011

EVAZIUINE DE 775.000 LEI

Tiberiu Hânsă, fiul fostului primar de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta el fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi bancrută frauduloasă.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi l-au trimis în judecată, iar Tribunalul Constanţa a decis, ieri, ca procesul să înceapă pe 11 noiembrie.

Conform rechizitoriului, în perioada 2008 – 2009, Tiberiu Hânsă a acţionat în calitate de administrator la SC „Eurostandard” SRL Constanţa şi nu a evidenţiat corect în actele firmei mai multe operaţiuni comerciale. În acest fel, spun procurorii, el s-a sustras de la plata impozitelor, prejudiciul creat bugetului de stat ridicându-se la 734.489 lei.

Procurorii susţin că fiul fostului primar a achiziţionat agregate de carieră pe care le-a vândut ulterior unor firme fantomă folosind documente fictive.

Totodată, Tiberiu Hânsă este acuzat că, în aceeaşi perioadă, a reţinut de la angajaţii societăţii sale contribuţiile către stat, însă nu le-a virat la bugetul statului. Şi prin această manevră el a creat un prejudiciu de 40.274 de lei, potrivit procurorilor. Acuzaţia de bancrută frauduloasă se referă, potrivit Parchetului, la trucul pe care fiul fostului edil din Cernavodă l-a găsit pentru a scăpa de o datorie de 37.136 de lei pe care o avea către o altă firmă constănţeană. Astfel, în august 2009, el a înstrăinat întregul patrimoniu de la SC „Eurostandard” la societatea comercială „Hansa Mark” SRL, înfiinţată în aceeaşi lună şi al cărei administrator era tot el.

ILEGALITĂŢI CU TATĂL ŞI UNCHIUL SĂU

Fiul fostului edil nu este la primul conflict cu legea penală. În luna decembrie 2010 el a fost deferit justiţiei, la Judecătoria Medgidia, alături de tatăl său, Gheorghe Hânsă, de fratele acestuia, Nicolae Hânsă, şi de complicii lor, Marin Cadiu şi Mihai Adam pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

După jumătate de an de la începerea procesului, dosarul a fost restituit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa întrucât nu acesta trebuia să efectueze urmărirea penală, ci Direcţia Naţională Anticorupţie. În prezent, cazul este pe masa procurorilor.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2005-2008, suspecţii ar fi obţinut profituri uriaşe de pe urma unor afaceri necurate derulate cu fondurile Primăriei Cernavodă. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 28 de miliarde de lei vechi. Anchetatorii spun că primarul Gheorghe Hânsă, ajutat de fratele său, Nicolae Hânsă, ar fi direcţionat în mod ilegal fonduri din bugetul instituţiei pe care a condus-o către o firmă controlată de fiul său, Tiberiu Hânsă. Banii au fost scoşi din bugetul local pentru reabilitarea unor drumuri de pe raza oraşului Cernavodă, lucrări considerate „extrem de urgente”, în referatele de necesitate întocmite de Nicolae Hânsă.

Sub această acoperire, din bugetul Primăriei Cernavodă au fost scoase sume importante de bani care au fost folosite pentru aprovizionarea cu agregate de carieră a Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Cernavodă, afirmă procurorii. Oamenii legii spun că licitaţia publică a fost derulată în aşa fel încât să fie câştigată de o firmă administrată de un apropiat al familiei Hânsă.

Conform anchetatorilor, transportul pietrei furnizate de societatea respectivă către locaţiile în care se executau lucrările a fost asigurat de o firmă controlată de Tiberiu Hânsă. Anchetatorii spun că agregatele de carieră transportate nu erau cântărite, documentaţia nu era în regulă, iar marfa nu era luată în custodie de Primărie. Potrivit anchetatorilor, între valoarea scriptică a agregatelor de carieră folosite pentru aceste lucrări publice şi cantitatea reală utilizată există o diferenţă foarte mare.

ALT DOSAR

Activitatea infracţională a lui Tiberiu Hânsă nu s-a oprit aici. În luna februarie 2011, el a fost prins de poliţiştii de la Saligny împreună cu şase persoane din Medgidia, în timp ce făceau săpături cu două utilaje grele în pădurea Ocolului Silvic Cernavodă, într-o zonă cunoscută ca sit arheologic.

Anchetatorii au descoperit o groapă cu diametrul de 1,5 metri adâncime, doi metri lăţime şi patru metri lungime, în care se afla material feros. Totodată, în apropierea gropii au mai fost identificate alte deşeuri feroase, în cantitate de aproape 800 kg.

În timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit şi două dispozitive artizanale folosite la detectarea metalelor îngropate în sol. Cei şapte bărbaţi sunt cercetaţi în prezent pentru furt calificat şi efectuarea de către persoanele fizice sau juridice neautorizate a unor detecţii sau săpături în situri arheologice.
(sursa:www.telegrafonline.ro)

Nu sunt etichete

840 numar total de afisari, 1 azi

  

 • 1st STEP la Parcul Hermes – Slobozia

  de pe august 31, 2011 - 0 Comentarii

  Noul club de tineret din Cernavoda, 1st STEP, nu pierde timpul. Excursiile in tara, in rezervatii naturale, parcuri de distractii (Parc Aventura din Brasov), si activitatile ce provoaca adrenalina (paintball, carting, zbor cu paraşuta sau cu elicopterul, calarie si alte sporturi extreme) sunt prioritare pe lista organizatorilor.

  Daca vrei sa partici si tu, poti sa contactezi organizatorii aici. Inscrierea e gratuita!

  Ultima excursie a fost organizata la Parcul de Vacanta Hermes, din Slobozia. Pentru mai multe detalii apasati aici.

   

 • Teren ieftin la licitatie - sansa pentru o casa in Cernavoda

  de pe octombrie 29, 2013 - 1 Comentarii

  teren cernavodaPrimăria Cernavodă va concesiona, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi de teren în vederea construcţiei de locuinţe, pentru care aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei.

  Cererea de locuinţe la Cernavodă a devenit tot mai mare în ultimii ani, astfel încât autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul crizei economice, investiţiile în acest sector au fost tot mai puţine. Pentru a rezolva această problemă, conducerea administraţiei locale a căutat diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului.

  În acest sens, Primăria Cernavodă a parcelat, în zona de nord a oraşului, 260 de loturi în vederea construcţiei de locuinţe.

  Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, fiecare lot de teren măsoară, în medie, 450 de metri pătraţi.

  „Loturile de teren vor fi concesionate în urma unei licitaţii. Iar cei interesaţi trebuie să prezinte o serie de documente, printre care dovada sursei de venit, o copie a actului de identitate (care să confirme că solicitantul locuieşte de minimum cinci ani în Cernavodă) şi alte acte care dovedesc lipsa datoriilor la bugetul de stat. În prezent, aproape 500 de persoane au depus cereri la sediul Primăriei pentru înscrierea la licitaţie”, a spus Hânsă, care a adăugat că preţul de pornire la licitaţie va fi mic, astfel încât mulţi dintre cetăţeni să poată avea şansa de a-şi construi o casă.

  Şi, pentru ca cei ce se vor muta în noul cartier să beneficieze de condiţii normale de trai, Primăria va demara, în primăvara anului viitor, lucrările de introducere a infrastructurii.
  (sursa:www.telegrafonline.ro)

 • “Salvaţi delfinii din Marea Neagră!”

  de pe august 24, 2011 - 0 Comentarii

  Nu există săptămână în care să nu fie găsite, pe plajele litoralului românesc, cadavre de delfini, de la începutul anului şi până în prezent, peste o sută de mamifere fiind ucise. Potrivit specialiştilor, în toate cazurile, moartea a survenit în urma prinderii în plasele de tip setcă şi ohană folosite de pescari.

  De multe ori, valurile au împins la mal cadavrele de delfini, aflate în stare avansată de putrefacţie. Alteori, mamiferele au fost găsite fără cap, întrucât pescarii au preferat să le decapiteze în loc să îşi taie plasele. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât autorităţile par să fie neputincioase, legile nefiind suficient de aspre. Poliţia îi arestează pe braconieri, însă peste puţin timp ei apar din nou pe mare, folosind plase monofilament care fac victime în rândul delfinilor.

  În virtutea conservării speciei de delfini, Institutul Verde, în colaborare cu ONG-urile de profil, a demarat o campanie de strângere de semnături care a debutat, zilele trecute, la Vama Veche. Toate persoanele aflate pe litoral sunt invitate să participe, până pe 5 septembrie, la campania “Vama Verde” şi să semneze petiţia “Salvaţi delfinii din Marea Neagră”. “Vrem să strângem peste 4.000 de semnături numai până la sfârşitul sezonului estival. Apoi campania va continua, urmând ca, prin intermediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, să înaintăm o propunere legislativă prin care actuala lege a pescuitului să fie modificată, astfel încât sancţiunile aplicate pescarilor care folosesc plase ilegale să fie mai dure. După ce că sunt puţini delfini, mai sunt şi ucişi”, a declarat secretarul Institutului Verde, Silviu Dumitru.

  Persoanele care nu pot semna petiţia la faţa locului pot face acest lucru online, accesând adresa www.institutulverde.ro
  (sursa: www.telegrafonline.ro)

 • Inca doi violatori din Cernavoda

  de pe noiembrie 27, 2013 - 2 Comentarii

  Nicolae Encica – a violat o minora de 14 ani

  violata in cernavodaNicolae Encică, de aproape 33 de ani, din Cernavodă, a fost arestat de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de viol.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, că poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 22 noiembrie, ora 19.30, bărbatul de 33 de ani a acostat o minoră de 14 ani, a dus-o cu forţa într-o lizieră de la periferia localităţii, unde a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Individul a fost depistat la scurt timp de către poliţişti.

  Nicolae Encică a fost arestat de Tribunal, însă mandatul poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.

  În 2007, Encică a fost cercetat pentru tentativă la viol.

  Gica Dediu – a violat o minora de 13 ani

  inchisoare cernavoda

  Gică Dediu, de 60 de ani, din Cernavodă, condamnat la 11 ani pentru că ar fi violat de mai multe ori o minoră de 13 ani, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

  Următorul termen a fost fixat pentru data de 5 decembrie.
  (sursa: www.telegrafonline.ro & www.ziuaconstanta.ro)

 • O glumă proastă a trimis un copil la psiholog!?

  de pe octombrie 29, 2013 - 0 Comentarii

  beci gradinita cernavodaPrimele rezultate ale anchetei derulate în cadrul Grădiniţei nr. 4 din Cernavodă arată că băieţelul Kevin Gaye Weiss, de trei ani şi şapte luni, nu a fost pedepsit de angajaţii instituţiei să stea în beciul instituţiei.

  Potrivit inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, totul ar fi pornit de la un „moment nefericit” în care educatoarea a făcut o glumă deplasată cu privire la copil, după ce el a avut un „comportament obraznic”. „Educatoarea i-a spus copilului că îl duce la beci dacă mai este obraznic, iar îngrijitoarea i-a intrat în joc şi a adus cheile de la intrarea la subsol. De aceea, copilul s-a speriat”, a declarat prof. Popescu.

  Conform stirii de la ObservatorTV, politistii au vizitat Gradinita pentru a investiga si a lua amprente. Daca povestea se dovedeste reala, paznicul Gradinitei va fi concediat.

  El a completat că situaţia de la grădiniţa din Cernavodă are şi un istoric, pentru că între educatoare şi mama copilului există un conflict de care conducerea instituţiei de învăţământ nu ştia. „Mâine (astăzi – n.r.) se va întruni un Consiliu de Administraţie în cadrul grădiniţei şi se va stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Noi propunem ca educatoarea să fie sancţionată la salariu pentru atitudinea pe care a adoptat-o, cu care nu suntem de acord, însă rămâne la latitudinea conducerii grădiniţei”, a adăugat prof. Popescu.

  Amintim că mama lui Kevin, Ramona Teodora Cristea, a sesizat ISJ, Poliţia şi Primăria Cernavodă, printr-o adresă, că băiatul ei a fost închis în beciul grădiniţei şi a solicitat autorităţilor să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii. Ea a declarat că băiatul ei are acum nevoie de consiliere psihologică. Mama a spus că cel mic se trezeşte noaptea, plânge, este speriat.
  (sursa:www.telegrafonline.ro & ObservatorTV)

Prietenii e-Cernavodei